Czy łączymy węglowodany z białkami zwierzęcymi?

Dzisiaj kieruję pytanie do omnivorek.

Zaznaczyć pragnę, iż Szczupła i Zdrowa nie promuje żadnego konkretnego nurtu, nie idzie za modą, ani tym bardziej za kierunkami wskazywanymi przez trendy rynku.

Jesteś weganką czy wegetarianką? Frutarianką? Witarianką, carnivorą, omnivorą czy inedyczką?

Bądź szczęśliwa i zadowolona na diecie, która do Ciebie przemawia. Bądź przede wszystkim zdrowa, a to już całkiem od diety nie zależy…

Wracając do pytania. Jak myślisz, czy chleb z boczkiem, ze smalcem, z szynką czy inna kombinacja łączenia białek zwierzęcych i węglowodanów jest zdrowa?

W dobie miliona diet, łącznych, rozłącznych, optymalnych, keto, soków itd, wiesz naprawdę, dlaczego puchniesz?

Uwaga, nie sugeruję żadnej odpowiedzi. Moje pytanie nie ma drugiego dna. Jestem ciekawa, jaki jest poziom świadomości, dlaczego tyjemy, nawet jeśli myślimy, że jemy zdrowo.

Dajcie znać w komentarzu lub na priv.

Co Ty o tym myślisz?