

Sałatka z krewetkami i arbuzem
Nie ma to, jak mieszanie róznych smaków i wyszukiwanie najbardziej wyrafinowanych kompozycji. Sałatka w wykonaniu Kamili, podbija podniebienia naszych podopiecznych.
20 Minut
3 Porcje
Medium
Składniki
100 g krewetek (waga po smażeniu)
2 ząbki czosnku
3 plasterki papryczki chili
15 g natki świeżej kolendry
200 g arbuza
Garść rukoli
Garść prażonych nasion słonecznika
Sok ze świeżo wyciśniętej połówki limonki
sposób przygotowania
- Kolendrę posiekaj. Rozpuść masło na dużym ogniu, wrzuć na 20 s. plasterki czosnku, wlej sok z limonki, dodaj chili i wrzuć krewetki.
- Smaż na silnym ogniu 3 minuty (nie dłużej, bo krewetki stwardnieją i stracą jędrność).
- Na koniec wsyp kolendrę i smaż jeszcze 30 s.
- Na talerzu wyłóż sałatę, pokrojonego w kostkę arbuza, usmażone krewetki.
- Całość posyp słonecznikiem.
- Smacznego!