

Pizza na spodzie cukiniowym
Lubicie pizzę? ja bardzo! A odkąd odkryłam jej zdrowsze wersje, częściej sobie pozwalam na takie potrawy. Podaję Wam przepis na spód do pizzy.
40 Minutes
Serves 2
Medium
Składniki
2 średnie cukinie
2 jajka
150g chudego sera( mozzarella lub parmezan)
przyprawy: czosnek, bazylia, oregano, sól himalajska, pieprz i inne ulubione.
Directions
- Cukinie zetrzeć na tarce tak, żeby było najcieniej. Solimy i zostawiamy na 15-20min, żeby puściła soki, potem porządnie ją odcedzamy (jest to podstawą dobrego ciasta).
- Mieszamy cukinie razem z jajami, serem i przyprawami. Piekarnik grzejemy na 220 stopni. Na blachę dajemy papier do pieczenia i formujemy sobie z masy spod na pizzę.
- Pieczemy 15-20min dopóki nie jest z góry upieczone. Dodajemy na ciasto ulubione dodatki i pieczemy kolejne 10 min.
- Smacznego!