

Razowe pancake’s z jagodami
Zdrowsza wersja ulubionych placuszków naleśnikowych, wspaniała na śniadanie dla całej rodziny!
10 Minutes
Serves 2
Medium
Składniki
200g mrożonych jagód
szklanka mąki razowej
łyżeczka proszku do pieczenia
200ml jogurtu greckiego
2 jajka
4 łyżki miodu
Directions
- Jagody wsyp do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż się częściowo rozpadną i powstanie z nich gesty sos.
- Wymieszaj mąkę razową z proszkiem do pieczenia, jogurtem, jajkami. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj trochę maki, jeśli za gęsta, wlej odrobinę wody.
Perfekcyjne ciasto na pankejki jest bardziej gęste, niż do zwykłych naleśników. - Rozgrzej patelnie teflonowa, posmaruj odrobina oleju. Wylewaj porcje ciasta tak, aby powstawały 4 nie duże, okrągłe naleśniki. Smaż ok. 3 min z każdej strony, aż będą złociste.
- Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z sosem jagodowym lub polane miodem.
- Smacznego!