Razowe pancake’s z jagodami

Razowe pancake’s z jagodami

Zdrowsza wersja ulubionych placuszków naleśnikowych, wspaniała na śniadanie dla całej rodziny!

10 Minutes

Serves 2

Medium

Składniki

  • 200g mrożonych jagód

  • szklanka mąki razowej

  • łyżeczka proszku do pieczenia

  • 200ml jogurtu greckiego

  • 2 jajka

  • 4 łyżki miodu

Directions

  • Jagody wsyp do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż się częściowo rozpadną i powstanie z nich gesty sos.
  • Wymieszaj mąkę razową z proszkiem do pieczenia, jogurtem, jajkami. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj trochę maki, jeśli za gęsta, wlej odrobinę wody.
    Perfekcyjne ciasto na pankejki jest bardziej gęste, niż do zwykłych naleśników.
  • Rozgrzej patelnie teflonowa, posmaruj odrobina oleju. Wylewaj porcje ciasta tak, aby powstawały 4 nie duże, okrągłe naleśniki. Smaż ok. 3 min z każdej strony, aż będą złociste.
  • Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z sosem jagodowym lub polane miodem.
  • Smacznego!